7 tips för bättre betyg

Tips 1 – Öva

Öva, öva och öva. Matematik är ett språk och precis som med andra språk måste man repetera innan det sitter. Uppmana därför ditt barn till att öva. Och varför inte passa på att öva tillsammans genom att utmana varandra i huvudräkning?

 

Tips 2 – Var tillgänglig

Många föräldrar ber barnen att koncentrera sig, men ett vanligt misstag är att föräldrarna inte är tillgängliga för sina barn när de ber om hjälp. Se därför till att vara tillgänglig när ditt barn behöver din hjälp. Tidpunkten mellan att frågan ställs och hjälpen fås är essentiell för hur barnet tar till sig hjälpen. Går det för lång tid har intresset hunnit vandra vidare till annat.

 

Tips 3 – Välja själv

Mer tid över till annat med effektivare plugg. Med dagens uppkopplade barn är sannolikheten stor att yttre faktorer som träning, tv och sociala medier distraherar ditt barn. Undersökningar visar att barn lär sig mer om hen själv får bestämma när det är dags att plugga och plats.

 

Tips 4 – Verkliga exempel

Försök ge ett verkligt exempel som dina barn kan relatera till. Ett enkelt förslag: Hur många timmar räcker de 10 procent batterier som ditt barn har kvar på sin läsplatta om den fulladdad räcker i 10 timmar?


Tips 5 – Det är okej

Att göra misstag är okej. Det är viktigt att förklara att ett av de bästa sätten att lära sig är genom att göra misstag.


Tips 6 – Håll koll!

Ha koll på kursplanen och betygskraven. Då blir det lättare att plugga mer effektivt utefter vad läraren kommer att betygsätta. Hitta alla kursplaner och betygskrav för grundskola och gymnasiet hos Skolverket. Med Albert kan ni vara säkra att innehållet följer skolans läroplan.

 

Tips 7 – Använd Albert

Ta hjälp av läxhjälp. Albert är utformad för individen, det finns hundratals roliga animerade lektioner och flera tusen pedagogiska övningar – så barnet kan plugga i egen takt och repetera de områden som känts svåra. Behövs hjälp finns det tips i varje övning, som hjälper barnet till rätt tankebanor.