Colin 9 år

Colin, 9: ”Det kändes mer som ett spel än skolarbete”

Kraven är stora på barnen i skolan, även i de nedre åldrarna. Inte minst när det gäller matematiken. Men med hjälp av ett nytt, smart och digitalt verktyg kan det bli enklare att lära sig matte. Det är ett roligt sätt att lära sig på och det blir enklare att hänga med i skolan, säger nioåriga Colin som har testat Albert.

Den digitala matteläraren Albert har redan hjälpt över 200.000 svenska barn att bli bättre på matte och att höja betyget i ämnet. Albert är anpassat för barn från förskoleklass till högstadiet.

För den yngre åldersgruppen har skaparna bakom Albert brutit ner matteboken till olika nivåer. Innehållet är utformat på ett sätt som främjar glädje och positivitet under tiden barnen samlar på sig kunskap. Inspirationen kommer från datorspelsvärlden, något som Colins mamma Sandra Roth ser som positivt.

– Ur ett barnperspektiv är det jättebra att man kommer till olika nivåer och går vidare först när man har klarat övningen. Man blir taggad på att fortsätta för att man vill klara så många nivåer som möjligt och det blir mer intressant för barnen när det blir lite mer som ett spel, säger hon och fortsätter: Allting känns väldigt proffsigt och välgjort.

Höj betygen, kom igång redan idag!

”Nu känner jag att jag förstår mer”

Colin går i årskurs 3 och har redan nu sitt första nationella prov. Det är något han ser som en utmaning.

– Jag tycker att matte är ganska kul, men det är också väldigt svårt. Men nu känner jag att jag förstår mer, för nu kan jag göra uppgifter utan att ens räkna ut dem ibland, säger Colin. Det var både bra och roligt. Det kändes mer som ett spel än skolarbete. När man löst en nivå känner man sig jättebra, fortsätter han.

 

Kommer att fortsätta använda Albert

Både Colin och mamma Sandra tror att de kommer att få stor användning av Albert.

– Jag kommer att fortsätta använda Albert när det är jobbigt med matten i skolan, säger Colin.

– Ju mer uppmuntran och motivation man kan ge desto bättre. Jag tycker även att det är prisvärt. 99 kronor i månaden är ju ingenting jämfört med hur mycket pengar man lägger på nya spel till dem på mobilen, tv-spel och annat, säger Sandra.

Prova Albert gratis i 60 dagar

Kan användas av små och stora barn

Albert är anpassat för barn i åldrarna 3-16 år. Med Albert Junior kan de yngsta barnen lära sig matte på ett spelinspirerat sätt, vilket lägger grunden till ett livslångt lärande. För de lite äldre barnen är Albert fylld av pedagogiska övningar och roliga animerade videolektioner, som gör matten enklare att relatera till.

Gemensamt för båda produkterna, förutom kvalitétsinnehåll enligt läroplanen, är positiv feedback. Varje gång barnet klarat en övning möts den av hejarop och konfetti, vilket ger självförtroendet en liten boost. Albert är utvecklad tillsammans med erfarna lärare, pedagoger och forskare med syfte att göra matten enklare för barnen att förstå. Ett fenomen som blivit allt mer vanligare på senare år är matteångest, detta är något som Albert vill ändra på. För matte kan verkligen vara roligt!