Enkla knepet för ditt barn

Enkla knepet för att ditt barn ska få en bra skolstart

Läxor, betyg och nya vänner – skolstarten innebär en del oro, en del förväntningar men också mycket kul när en ny termin drar igång. Här är verktyget som ger ditt barn en bra start på höstterminen.


Väckarklockan ringer tidigare, nya lärare ska lära kännas och prov ska pluggas inför. Vissa barn avskyr skolan – andra älskar den. Oavsett är det obligatoriskt för alla barn i grundskolan och då är det klokt att hitta ett sätt som gör det lätt att känna motivation i skolbänken.


Häng med från start

Alla vet vi hur det känns att ligga steget efter. Det är jobbigt och kan göra en stressad både i skolan och hemma där läxor ska göras.

– Vi vet att barn är stressade i skolan. Orsakerna kan vara flera och skiljer sig åt mellan barn. Matte är för många ett återkommande stressmoment på schemat, säger Sebastian Christ, produktchef på Albert.

Det finns lika många anledningar till mattestress som det finns barn. Det går för snabbt på lektionerna, det är inte tillräckligt tyst, man förstår inte grunderna och vågar inte fråga. För att minska stressen och ångesten inför ämnet finns det hjälp att få.

– Matteångest kan lindras genom utbildning, träning och övningar. Oavsett inställningen till matte och vilket resultat man eftersträvar är repetition och övning alltid bra för att befästa kunskap, säger Sebastian Christ.

Bli medlem idag, utan bindningstid

Minska stressen

En bra lösning på det hela kan vara att införskaffa ett digitalt verktyg. Som Albert, till exempel. Tjänsten är utformad som en app och gör det naturligt enkelt för både stora och små elever att förstå – och lära sig nyttan med matematik. Tillsammans med Albert utvecklas barn i sin egen takt på ett underhållande sätt. Dessutom kan barnet sitta i lugn och ro utan kompisarnas blickar som stör och tiden som går i klassrummet. Här får barnet själv utforska matematikens värld i sitt eget tempo och på sitt eget sätt.

– Med Albert ger du ditt barn ett verktyg att slippa stressen som ett klassrum och skolvärlden tyvärr kan innebära, säger Sebastian Christ.

Passa på och testa vår tjänst, om du inte redan är medlem!