Från dålig till positiv skärmtid: “Hon utmanas och lär sig”

Som så många andra föräldrar kände Louise att plattan ofta användes för streamingtjänster och videos. Med Albert känner hon sig mer trygg i att dotterns tid vid skärmen är positiv.

Tack vare vår mattetjänst lär sig femåriga Inga-Lisa räkna, samtidigt som hon har roligt vid skärmen. Mamma Louise är en av 200.000 föräldrar som skapat positiv skärmtid med digital mattehjälp.

– Jag letar alltid efter appar där hon lär sig något och Albert kändes som en väldigt bra app att testa när hon blev stor nog för att börja lära sig räkna, säger Louise.

Prova gratis fram till påsk!

Albert är ett mattespel för barn från 3 till 16 år med roliga utmaningar och spelelement. Innehållet är framtaget tillsammans med pedagoger och utgår från läroplanen. Övningarna anpassar sig efter just ditt barns behov och ökar i svårighetsgrad steg för steg. 

– Det var som att hitta ett komplement till alla streamingtjänster. Nu har hon något på plattan där hon utmanas, lär sig något och kan vara aktiv.

 

Blivit nyfiken på siffror

Sedan de började använda appen har Louise märkt att dottern blivit nyfiken på siffror och mer medveten om matematik överlag. 

– Det är en av de apparna som jag känner att det är roligt att själv sitta med när hon använder, för det är så kul att se när hon lär sig.

Louise tipsar andra föräldrar om att uppmuntra sina barn till att räkna även i vardagliga situationer. Det gör det lättare för barnen att befästa sin nya kunskap och bli intresserade på att lära sig mer.