Känns matten svår? Här är rektorns bästa tips!

Under sina 35 år som lärare och rektor upplevde Lars Åke Rosenqvist att det ofta blev problem när matten blivit för svår i högstadiet och föräldrarna inte kan hjälpa sina barn lika mycket som de önskat. Han menar att man med Alberts hjälp kan slippa ångesten över att inte räcka till.

 

– Har man själv haft svårt med matte eller glömt bort räknesätten så blir det ett hinder när vi ska hjälpa våra barn med läxorna. Med Albert får barnen hjälp direkt när de kört fast, vilket gör det roligare att fortsätta. Tjänsten fungerar alldeles utmärkt – både för elever som har lätt och elever som har svårt för matematik.


Lars Åkes bästa tips om matematik känns svårt:

– För er som tycker matematik är svårt och jobbigt, ge matematiken en kvart om dagen under en månads tid. Arbeta med enkla uppgifter, de fyra grundläggande räknesätten, multiplikationstabellen – enkla uppgifter men arbeta en kvart, tjugo minuter varje dag under en månads tid. Jag lovar att det lönar sig!

Det är lite som att gå på gym – fast det är inte fys-gym utan matematik-gym. Efter en månad har man satt fart på de matematiska hjärnmusklerna och sedan är det lättare att hålla igång. Testa ni också!