Mamma Åsa: “Han har verkligen ökat sin kunskap”

Oro över att ens barn inte ska hänga med i skolan, är vanligt att känna som förälder. Men det finns saker du kan göra för att ge ditt barn de bästa förutsättningarna. Skaffa digital mattehjälp och börja räkna hemma – utan press.

 

Åsa och hennes barn, Dorotea 8 år och Sigismund 5 år, är några av de 200.000 nöjda medlemmar som provat Albert. Det som först väckte ett intresse hos Åsa, var de fina färgerna och det lugna uttrycket.

– Jag stötte på Albert på sociala medier och tyckte att det var fint formgivet. Det var finare än allt annat, det stod ut. Det finns så många spel idag som är hetsiga, säger Åsa.

 

Stora framsteg på kort tid

Efter att ha använt mattehjälpen i en månad kan Åsa redan märka stor skillnad, framför allt hos det yngsta barnet, Sigismund.

– Det har varit så kul att se honom växa och ta till sig mer. Han kunde grunderna, men han har verkligen ökat sin kunskap genom att räkna i appen.

Tidigare kände Åsa viss oro för att sonen inte ska kunna tillräckligt när det är dags att börja förskoleklass. Men med hjälp av de pedagogiska övningarna i appen har han nu fått en bra skjuts framåt.

– Sigismund känns mer skolmogen nu. Jag känner mig tryggare i att han har utvecklats och kommer klara av förskoleklassen. Det är ju en del läsa och skriva redan då och det är jobbigt om man hamnar efter direkt.

 

Skaffa Albert idag!

 

Viktigt att ha kul och få stöd

Albert innehåller spelinspirerande moment som gör det roligare för barnet att lära sig matte. Att man ser till att göra matteövningen kul är något som Åsa tycker är grundläggande när man räknar hemma.

– Det ska inte kännas påtvingat, snarare glädjefyllt och utan för mycket press. Man ska också se till att göra tid till att sitta med. Ibland är ju vissa saker lite svårare och då ska man inte hetsa igenom det, utan finnas där och förklara.

 

Utifrån barnets nivå

Albert anpassar övningarna utifrån barnets kunskapsnivå och hjälper eleven att utvecklas i sin egen takt. För de yngre, 3-9 år, är övningarna spelinspirerande och extra enkla att förstå. För de äldre barnen, 10-16 år, finns det pedagogiska videolektioner till varje område och tips kopplade till samtliga uppgifter. Allt för att fler barn ska få möjlighet till en bra utbildning som passar just deras behov.