”Tjänsten är alltid tillgänglig”

För familjen Vesterlund har mattetjänsten Albert öppnat upp för lugn kvalitetstid och nya sätt att lära sig.

Dottern Millie började förskoleklass för ett halvår sedan och har nu börjat bekanta sig med skolans matematik. Att räkna med tiotal är dock ett av de matematiska områden hon lärt sig hemma – tack vare den populära appen Albert.

– Hon sa att det inte var något de hade gjort i skolan, så det var helt Alberts förtjänst, berättar mamma Nathalie. 

Familjen upplevde inte att de hade något specifikt behov av mattehjälp tidigare, men konstaterar nu att tjänsten, som skapats med hjälp av pedagoger och forskare verkligen, har underlättat för dem.

– Det blev ett enklare, bättre sätt för Millie att leka med siffror. 

Albert är en digital mattetjänst som utvecklats för att skapa nyfikenhet och lära ut matematik på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Det svenska företaget som idag har tusentals medlemmar i Sverige, har nu även expanderat till bland annat Norge och Danmark.

– Vi märker av ett växande intresse, tjänsten får runt 20 000 nya medlemmar i månaden. Det är en siffra som troligtvis kommer öka i takt med att fler upptäcker fördelarna med att använda sig av digital mattehjälp – vilket är superkul! Vi älskar matematik och möjligheten att hjälpa barn samtidigt som vi förenklar vardagen för familjer, säger Alberts VD Arta Mandegari.

Prova Albert gratis!

Närsomhelst och varsomhelst

Albert finns alltid tillgänglig i mobilen eller surfplattan, och gör det därmed möjligt att öva matte varsomhelst och närsomhelst.

Oavsett om det är hemma i soffan eller när familjen är på resande fot, vill föräldrarna kunna hålla barnen sysselsatta med något som är roande samtidigt som det är lärorikt och tar gärna till Albert.

– Det bästa med Albert är att det är lättillgängligt. Man behöver inte ta fram så mycket saker när man ska räkna och det finns nära till hands – det räcker att ta med paddan.

 

Roligare tillsammans

Albert kan dessutom hjälpa till att skapa kvalitetstid för föräldrar och barn. Räknar ni tillsammans blir det enklare att befästa kunskapen, då barnet får möjlighet att förklara sina resonemang högt, och du finns även där som stöd om övningen känns svår.

– Vi tycker att det är roligast när vi sitter med appen tillsammans. Jag får ju en mysig stund med min dotter och jag tycker att vår relation utvecklas av det också. 

Alla barn i åldrarna 3-16 år kan använda tjänsten och utgå från sin egen kunskapsnivå eller årskurs. De yngre barnen kan lekfullt utforska matematiken i Albert Junior och de äldre kan öka kunskaperna utifrån personliga mål i Albert. 

– Det bästa är ju såklart också att man säkrar sina barns kunskaper och att det finns många olika nivåer att öva på.